videos en el bloc: algunes possibilitats

Amb el bloc es poden integrar recursos d’imatge, àudio, vídeo… amb relativa comoditat.

Els fitxers poden trobar-se a altres pàgines d’internet, en un espai web propi, o bé es poden «incrustar» en el bloc. També hi ha reproductors…

ALGUNES IDEES SOBRE VÍDEO

  • El servidor de vídeos per excel·lència és YOUTUBE, de Google. Amb Blogspot, es pot incorporar un cercador de vídeos de Youtube. Com fer-ho? Doncs anant a Google (primer cal identificar-se com a usuari), buscant els Gadgets, copiant el seu codi HTML i enganxant-lo en el lloc corresponent: PLANTILLA | Elementos de página | Añadir un elemento de página | HTML/Javascript.
  • Per inserir un vídeo en el bloc de Blogspot, un cop l’hem trobat, s’enganxa el codi «embed» a l’editor d’entrades (el lloc habitual on s’escriu, però en lloc d’utilitzar la pestanya de «redactar», millor fer servir «edición de HTML«). Hi ha un bon tutorial, ràpid i visual (en flash), elaborat per Lourdes Barroso. Si es tracta d’un bloc de wordpress, es fa de manera similar. S’escriu, a la zona anomenada «visual», (no a la de codi) l’expressió youtube=i el codi EMBED entre claudàtors [ ] . Un exemple: claudàtor youtube=http://www.youtube.com/watch?v=nUDIoN-_Hxs claudàtor
  • Probablement, tot això anirà canviant i simplificant-se a mesura que passi el temps.
  • Si el vídeo és d’edició pròpia, es podria «pujar» a Youtube i seguir el mateix procediment; o bé buscar un espai web més «reservat» (espai web del centre, XTEC; …), tot i que pot haver problemes de capacitat, i a més cal fer una gestió amb FTP (filezilla, per exemple) i saber fer el vincle al fitxer, un cop posat en el servidor remot. Els mateixos WordPress i Google ja ofereixen espais per allotjar vídeos i altres tipus de fitxers…En tot cas, atenció als permisos per a reproduir les imatges dels menors.

ALGUNES IDEES D’UTILITZACIÓ DIDÀCTICA

  • Un entreteniment en flash: The Zoomquilt 2. Antonio Ramos, professor de batxillerat de l’IES Martín Aldehuela, el recomana als seus alumnes en el seu bloc. Això era un entreteniment, però hi ha activitats força interessants. Per exemple, els deixa de deures el visionat d’un vídeo, amb les indicacions del treball a fer.

Aquests són dos exemples d’utilització didàctica del que s’anomena eduvlog. De ben segur que anirem descobrint noves aplicacions. Com la utilització del video com a element que afavoreix la difusió d’experiències i bones pràctiques. Aquest pot ser un exemple:

1 Responses to videos en el bloc: algunes possibilitats

  1. nuriaselma dice:

    la utilització d’aquesta eina pot ser molt interesant, però necessito fer pràctiques per dominar-ho. Això agilitzaria molt la feina feta a classe. A més a més als alumnes els interessaria perquè els atrau molt tota la feina feta amb noves tecnologies. Als alumnes absents també aprofitarien igualment el temps.

Deja un comentario